Skattedirektøren utålmodig – hindres i arbeidet mot arbeidslivskriminalitet

Adresseavisen, 20.07.20

Etatene som kjemper mot arbeidslivskriminalitet, hindres i å snakke skikkelig sammen. Regjeringen er blitt varslet gjentatte ganger, men lite har skjedd. Skattedirektør Hans Christian Holte, som til høsten blir Nav-sjef, begynner å bli utålmodig.

Retten mener trygdeeksport var greit helt fra 1994

ABC Nyheter / Rett24, 20.07.20

I fjor eksploderte den såkalte «trygdeskandalen» i Norge. Regjeringen erklærte helt ut av det blå at mye av det NAV har regnet for «trygdesvindel» i årevis, er ikke svindel likevel. I en rettskraftig dom legger Gjøvik tingrett til grunn at trygdeeksport til EU/EØS var lov allerede i 1994.

Leder om a-krimarbeidet: Må få opp farten

Harstad Tidende, 21.07.20

Fire sentrale instanser opererer sammen i kampen mot arbeidslivskriminalitet. Men lovverket står fremdeles i veien for informasjonsdeling mellom dem, fastslår Hans Christian Holte som til høsten forlater topplederjobben i Skatteetaten for å bli Nav-sjef, to av etatene som sammen med Arbeidstilsynet og politiet inngår i de såkalte A-krimsentrene.

750.000 kroner til arbeidet mot arbeidslivskriminalitet

Fylkesmannen i Vestfold og Telemark, 22.07.20

Kommunane i Vestfold og Telemark skal bli betre i kontrollen og oppfølginga si av kommunale bygge- og anleggsprosjekt. Tilskotet på kroner 750.000 frå Fylkesmannen skal finansiere ein prosjektkoordinator i Horten kommune, på vegne av fleire kommunar.

Leder: – ESA må holde fingrene av fatet

Nationen, 27.07.20

– Når lav lønn blir et konkurransefortrinn, blir resultatet et kynisk "kappløp mot bunnen" som rammer lønnsmottakerne. ESA angriper norske regler mot sosial dumping. Aps Arild Grande ber ESA holde fingrene av fatet. Han bør få klar støtte fra både Solberg-regjeringa og Stortinget, skriver Nationen på lederplass.

Land i Øst-Europa protesterer mot EUs nye regler for lastebilsjåfører

FriFagbevegelse, 28.07.20

De nye transportreglene som Europaparlamentet vedtok 9. juli, blir ikke godt mottatt i Øst-Europa. Litauen går nå i front for å få vedtaket vurdert av Europadomstolen. I Litauen hevder både transportbransjen og myndighetene at mobilitetspakken blir brukt av de vesteuropeiske landene til å fjerne østeuropeiske transportbedrifter fra markedet.

Sjømat Norge og NHO med felles front mot sosial dumping

Fiskeribladet / Kyst og Fjord, 29.07.20

Stine Akselsen, fagsjef i Sjømat Norge sier at deres medlemmer har vært tydelige på at man skal jobbe for å sikre like og anstendige konkurransevilkår i fiskeindustrien. Viktige tiltak er samarbeid med NNN, Sjømannsforbundet, Norges Fiskarlag og NHO Service og handel for å bidra til at det ikke konkurreres på sosial dumping.

Regjeringen: – Åpner ikke for tredjeland nå

Regjeringen, 31.07.20

– Smittespredningen i Norge er lav. Hvis vi åpner grensene mot flere land, øker risikoen for import av smitte. Regjeringen vil vurdere smittesituasjonen nøye før det eventuelt blir aktuelt å åpne grensene for tredjeland (land utenfor EU/EØS), varsler regjeringen. Samtidig kommer et par nyheter: enklere mannskapsbytter på cruiseskp og enklere innreise for forskere.

Nye regler for britiske borgere i Norge etter nyttår

Regjeringen, 02.07.20

Storbritannia forlot EU 31. januar 2020. Samtidig startet en overgangsperiode som varer til og med 31. desember 2020. Deretter blir Brexit en realitet. Britiske borgere må søke om oppholdstillatelse etter 1. januar 2021 for å bo, arbeide eller studere i Norge, skriver Regjeringen i en pressemelding.

Dansker og polakker får ulik lønn for likt arbeid hos for Danmarks største byggeentreprenør

A4 Arbejdsliv.dk / Fagbladet 3F, 09.07.20

Polske Krzysztof og danske August gjorde det samme arbeidet for byggegiganten Aarsleff, men Krzysztof fikk en mye lavere lønn enn sin danske kollega. – De tar billig arbeidskraft hvis de kan slippe unna med det. Det er verken rettferdig overfor polakkene eller de danske bygningsarbeiderne, fordi det undergraver hele fremtiden for industrien vår, sier den 30 år gamle betongarbeideren August.

Total items found: 23