Mener Prosafe driver med sosial dumping

(IndustriEnergi, 31.01.19)

Representanter for Industri Energi forteller at Prosafe kuttet minst 150 ansatte og anbefalte dem å søke på samme jobb gjennom et kypriotiskregistrert bemanningsbyrå som tilbyr 40 % lavere lønn. De har bedt om møte med Prosafe for å ta opp flere forhold, men Prosafe er ikke villig til å møte Industri Energi.

Utenlandske vogntog med dårlige dekk har vært tema i over 40 år

(HA, 31.01.19)

Steinar Bjerkli var kontrollør fra 1974-2001 han oppfordrer de ansvarlige for trafikksikkerheten til å sette seg inn i historien. Selv om kontroller på grenseoverganger får store oppslag i media er de glemt neste dag. Skal vi få bukt med problemet trenger vi 24-timers kontroller hele vinterhalvåret sier Bjerkli.

Veidirektør er lei av fanteri i bransjen

(Anleggsmaskinen, 31.01.19)

Veidirektør Terje Moe Gustavsen har mistet troa på enkelte entreprenører. Han mener enkelte ikke har noen intensjoner om å etterleve regelverket fordi de tjener gode penger på å bryte det. Gustavsen er lei av aktører som «prøver seg» på overfakturering og fanteri.

Både regjeringen og Ap kommer med nye planer mot a-krim

(FriFagbevegelse, 31.01.19)

Regjeringens nye strategi mot arbeidslivskriminalitet lanseres 5. februar. Samme dag kommer Arbeiderpartiet med sitt nye arbeidslivsprogram.

Skal bekjempe skattekriminalitet og a-krim

(Skatteetaten / NTB Info, 28.01.19)

Eve Bergli er ny toppleder i Skatteetaten. Hun blir direktør for divisjon innsats, og skal lede rundt 1500 medarbeidere, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Etatens innsats mot arbeidslivskriminalitet – i egen etat og det tverretatlige samarbeidet med Politiet, NAV og Arbeidstilsynet – ligger også til divisjon innsats.

Utenlandske vogntog er tema i flere lederartikler

(Fafo Østforum, 31.01.19)

Trafikkfarlige utenlandske lastebiler og sosial dumping var denne uken tema i NRKs Debatten. Og flere norske aviser følger opp temaet i sine lederartikler.

Mette Nord: – Sosial dumping skjer fordi noen vil at det skal skje

(Agenda, 30.01.19)

Leder av Fagforbundet Mette Nord mener sosial dumping har blitt mer utbredt de siste ti årene fordi stadig flere arbeidsgivere ser på det som en forretningsmodell. Lovbrudd får i liten grad konsekvenser for synderne utover at selskapene deres må bytte navn. Hun mener rettsaken mot Alleris vil ha stor betydning for norsk arbeidslivs framtid.

Falske kompetansebevis og cowboy-tilstander på norske anleggsplasser

(Tungt.no, 30.01.19)

Otto Waale driver opplæring av maskinførere. Han forteller om nedgang blant polske kursdeltakere det siste året og mistenker at svindel med kompetansebevis er en av årsakene. Det har vært mye rykter i bransjen etter at flere ulovlige bevis har blitt avdekket og Waale frykter mangel på opplæring kan skape livsfarlige hendelser på norske anleggsplasser.

Politiet ber næringslivet og publikum tipse dem om svart arbeid og sosial dumping

(Hnytt, 30.01.19)

Sør-Vest politidistrikt har intensivert innsatsen mot arbeidsmarkedskriminalitet og ber nå næringsliv og publikum om tips for å avdekke ulovlige forhold. De er særlig på jakt etter svart arbeid, utnyttelse av arbeidstakerne og ulovlig bruk av utenlandsk arbeidskraft.

Debatt om livsfarlige utenlandske vogntog og sosial dumping

(Lastebil.no, 30.01.19/NRK, 29.01.19)

Direktør i Norges Lastebileier-forbund Geir A. Mo og samferdselsminister Jon Georg Dale var blant debattdeltakerne på NRKs TV-program Debatten (29.1). Mo argumenterte for å ansvarliggjøre transportkjøperne. Lastebil.no oppsummerer debatten og lenker til NRKs Nett-TV.

Total items found: 84