Nyheter

Siden oppdateres daglig. Bruk søkefunksjonen i høyre kolonne for å søke etter saker om bestemte emner.

Ap: Ingen skal dø på jobben

(Dagsavisen, 18.11.15)

Ifølge Dagsavisen viser tall fra Arbeidstilsynet at over 30 prosent av dem som omkom på jobb i 2014 var utenlandske arbeidstakere. Nå vil Ap ha slutt på bruk- og kastmentaliteten.

Frykter en ny underklasse

(Dagsavisen, 18.11.15)

Partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) mener flyktningkrisa øker presset mot den norske arbeidslivsmodellen. - Hvis ikke vi klarer å få folk integrert i det arbeidslivet under de vilkårene som er oppskriften på et godt arbeidsliv; trygge rammer, faste ansettelser og uten sosial dumping, så er jeg redd vi skaper en ny underklasse blant norske arbeidstakere, sier hun.

SV sender regningen til de fattige

(Civita, 16.11.15)

Forslaget om å stoppe arbeidsinnvandringen er utvilsomt et tiltak som rammer en gruppe som i hvert fall i stor grad er vesentlig dårligere stilt enn nordmenn, nemlig arbeidssøkende fra Europa for øvrig, først og fremst østeuropeere. Dette skriver Torstein Ulserød fra Civita i en kommentar til SVs forslag om å begrense EØS-innvandringen.

Les også: Vil stoppe EØS-flyten (Klassekampen, 11.11.2015)

 

Lanserer felles seriøsitetskrav

(Difi, 16.11.15)

Fellesforbundet, Byggenæringens Landsforening (BNL), KS og Difi er blitt enige om en rekke felles bestemmelser i forbindelse med offentlige bygge- og anleggsanskaffelser.

 

Nedslående i bilpleie

(Moss Avis, 13.11.15)

-Vi var innom åtte utplukkede bilpleiefirmaer og det var nedslående resultater, bekrefter politioverbetjent Jon Erland Fløgstad som er sjef for ordensavdelingen ved politiet i Moss.Det var politiet, Moss kemnerkontor og Arbeidstilsynet som gjennomførte etterkontrollen med bakgrunn i tidligere kontroller.

Samarbeider for å avsløre useriøse arbeidsgivere

(NRK Vestfold, 12.11.15)

– Innenfor bygg- og anlegg er det de useriøse som tar inn utenlandsk arbeidskraft som er den største utfordringen, sier Jens Erik Holmås leder arbeidslivs-kriminalitetsprosjektet i Skatt Sør. Utenlandsk arbeidskraft blir utnyttet, og det ønsker skatteetaten å sette en stopper for, i samarbeid med flere andre etater.

 

Havne­ar­bei­der­kon­flik­ten i EFTA-domstolen

(ABC Nyheter, 12.11.15)

EFTA-domstolen skal gi en rådgivende uttalelse til norsk Høyesterett i striden mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Holship i Drammen. Den står om rammeavtalen mellom NHO og NTF som sikrer havnearbeidere fortrinnsrett på lossing og lasting i norske havner.

SV åpner for å begrense EØS-innvandringen

(Klassekampen, 11.11.15)

Høy arbeidsledighet og tusenvis av flyktninger truer et anstendig arbeidsliv og kan føre til mer arbeidslivskriminalitet, mener SV. Nå vurderer partiet å begrense arbeids­innvandring fra EØS.

 

Hvordan velge seriøst i bilbransjen?

(Norges Bilbransjeforbund, 11.11.15)

Norges Bilbransjeforbund og Fellesforbundet har i samarbeid utarbeidet en enkel veileder som skal gjøre det enklere å velge seriøse underleverandører. Bilbransjen må arbeide hardt for å være sikker på å ikke bygge opp under ett useriøst arbeidsliv.

Her finner du veilederen

Konsekvensene for ulovlig kjøring er for små

(mtlogistikk, 10.11.15)

- Konsekvensene for dem som blir stoppet med manglende førerattest er små, sier adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund (NLF). Når Statens vegvesens kontrollører avdekker tungbilsjåfører uten sjåførattest, gis et kjøreforbud. Det er konsekvensen, uansett hvor mange ganger sjåføren stoppes.

Minstelønn - for hvem?

(Norsk Lastebileier-forbund, 05.11.15)

Tariffnemda har trukket opp en enda klarere grense for hvilken type godstransport med minstelønn som gjelder – og hvem det ikke gjelder for.

Arbeidsinnvandrere lærer seg ikke norsk

(NRK Hordaland, 05.11.15)

Hittil i år har vel 32.000 EØS-borgere registrert seg i Norge, de fleste for å søke jobb ifølge UDI. Fellesforbundet frykter mange av dem kan bli utnyttet i arbeidslivet. Mange arbeidsinnvandrere som kommer til Norge lærer seg ikke språket. I motsetning til flyktninger har nemlig ikke denne gruppen rett på norskopplæring.