Skip to main content
 

Utenlandske sesongarbeidere i reisekarantene skal ikke håndtere spiseklar mat

14. mai 2020

Det er utarbeidet en smittevernveileder for grønsektoren som beskriver hvilke arbeidsoppgaver som kan utføres av friske sesongarbeidere uten symptomer på covid-19 i reisekaranteneperioden. Veilederen spesifiserer også at sesongarbeidere i reisekarantenen ikke skal håndtere spiseklare næringsmidler som bær og salat. – Det er bra at veilederen nå er på plass. Likevel mener vi at deler av veilederen setter uforholdsmessige begrensninger for matproduksjon, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.

– NHO Mat og Drikke er uenige i at det skal spesifiseres at arbeid utført av personer i innreisekarantene ikke kan håndtere spiseklar mat, sier Sletnes. Han forklarer videre at formuleringen bidrar til usikkerhet med hensyn til mattrygghet, også i andre deler av næringen, da den kan misforstås slik at mat kan være smittevei for koronavirus.

Les hele saken: Smittevernveileder for grøntsektoren på plass (NHO Mat og Drikke, 14.05.20)

Last ned: Koronavirus (Covid-19):Smittevernveileder for produksjon av frukt, bær, grønnsaker og potet (Matilsynet, 14.05.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet