Skip to main content
 

Ukrainske sjåfører kjørte fast for PostNord for under 400 kroner dagen

15. desember 2021

Ukrainere kjører transport på norske veier til lønninger langt under det som er lovlig. Sjåfører som jobber i baltiske selskaper får ikke tilleggsbetaling ved kabotasjekjøring i Norge. FriFagbevegelse dokumenterer grov sosial dumping på landeveien.

PostNords pressesjef Haakon Nikolai Olsen bekrefter at det har foregått en praksis med bruk av kabotasje som har brutt med PostNords interne rutiner. Samtidig avviser Olsen at PostNord har satt kabotasjekjøring i system.

«Pavlo», «Anatoly» og «Nikolay» forteller om grove brudd på reglene om lønns- og arbeidsvilkår ved innenrikskjøring i Norge. Et tosifret antall sjåfører FriFagbevegelse har snakket med, bekrefter dette bildet. I stedet for minstelønnen på 185,50 per time, må de ta til takke med lønnsvilkår fra Litauen, som bare utgjør en brøkdel av de lovpålagte satsene i Norge.

Flere kilder som FriFagbevegelse har vært i kontakt med, peker på at konkurransen fra utenlandske transportbedrifter har presset prisene til et «østeuropeisk» nivå.

Les hele saken: Kabotasjekjøring for Norges største logistikkselskap: Ukrainske sjåfører kjørte fast for PostNord for under 400 kroner dagen (FriFagbevegelse, 15.12.21)

 
Nyhet