Skip to main content
 

Trygdeskandalen: Én av tre NAV-dømte forsto ikke reglene

21. april 2021

En gjennomgang lettlestavisen Klar Tale har gjort av de 77 første dommene som ble oppdaget i trygdeskandalen, viser at 32 prosent av de dømte ikke forsto NAVs regler.

På spørsmål fra Klar Tale om hvem som har skylda hvis reglene er formulert så vanskelig at mange ikke forstår, svarer NAV-direktør Hans Christian Holte:

– Jeg tror ikke det er riktig å si det ene eller det andre om hvor skylden skal plasseres. Det må vurderes i hver enkelt sak. Det er flere hensyn å ta når det gjelder regler. De skal være enkle. De skal være så tydelige som mulig. Men det er årsaker til at også regler blir kompliserte.

Trygdeskandalen sprakk høsten 2019. Da ble det kjent at NAV i en årrekke hadde feiltolket EUs trygderegler, som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land.

Les hele saken: Trygdeskandalen: Én av tre NAV-dømte forsto ikke reglene (FriFagbevegelse, 21.04.21)

 

Les også: 

Leder: – Den andre NAV-skandalen. – Folk forstår ikke reglene fra NAV og ender som kriminelle. Klar Tales undersøkelse tyder på at NAV svikter dem de skulle støtte. (Klar Tale, 21.04.21)

De som ikke forsto. Én av tre NAV-dømte sier de ikke forsto NAV sine regler. Det viser Klar Tales undersøkelse av de første uriktige dommene i NAV-skandalen. (Klar Tale, 21.04.21)

 
Nyhet