Skip to main content
 

Trygderetten omgjør etter EFTA-dom

02. september 2022

– Det foreligger i alle fall én straffedom som det er aktuelt å begjære gjenåpnet, sier setteriksadvokat Henry John Mæland, etter at Trygderetten fulgte opp EFTA-domstolens avgjørelse om overgangsstønad.

Opprinnelig handlet EØS-trygdesaken om primært arbeidsavklaringspenger og sykepenger. De straffesakene som er gjenåpnet, handler alle om at den trygdede har tatt med seg disse ytelsene til andre EØS-stater.

Siden den gang er det blitt reist spørsmål om ytterligere en ytelse, nemlig den såkalte overgangsstønaden. Norske myndigheter har hele tiden holdt på at dette er en ytelse som ikke er dekket av EØS-retten i det hele tatt, men i sommer kom EFTA-domstolen til motsatt konklusjon.

Som for de andre ytelsene får dette virkning bakover i tid, slik at man i realiteten står overfor 28 år med feil praksis.

Les hele saken: Trygderetten omgjør etter EFTA-dom – setteriksadvokaten vil undersøke om folk kan være uskyldig dømt (Rett24, 02.09.22)

Les også:  – Vi vil følge Trygderettens kjennelse, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.  (Arbeids- og inkluderingsdepartementet, 01.09.22)

 
Nyhet