Skip to main content
 

Telenor og Skatteetaten samarbeider mot a-krim i telebransjen

21. august 2024

Telenor er den første teleoperatøren i Norge som inngår et formelt samarbeid med Skatteetaten for å forebygge, avdekke og begrense arbeidslivskriminalitet.

Gjennom samarbeidsavtalen skal Skatteetaten både dele informasjon som hindrer useriøse virksomheter å få kontrakter med Telenor Norge AS, og bistå med å styrke interne rutiner og internkontroll ytterligere. Skatteetaten vil også kunne gjennomføre kontroller hos utvalgte underleverandører hos Telenor.

– Telenor Norge AS stiller strenge krav til våre entreprenører og har kontrollermekanismer på plass for å hindre lovbrudd og avvik. Vi opplever at dette alene ikke er tilstrekkelig, og har tro på at samarbeid med Skatteetaten vil øke muligheten for å avdekke og forebygge arbeidslivskriminalitet, sier Anna Måsender, leder for divisjonen med ansvar for Telenors infrastruktur.

– Telebransjen er blant bransjene hvor det er risiko for arbeidslivskriminalitet, derfor har en slik samarbeidsavtale stor nytteverdi. Den er et godt utgangspunkt og verktøy for å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Vi er avhengige av å få med oss aktørene i bransjen dersom vi skal lykkes med å begrense handlingsrommet til useriøse aktører, og vi er glade for at vi nå skal samarbeide med Telenor om dette, sier Odd Woxholt, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Nyhet