Skip to main content
 

Lyse og Skatteetaten skal samarbeide for å stanse a-krim

25. oktober 2024

Gjennom samarbeidsavtalen skal Skatteetaten både dele informasjon som hindrer useriøse virksomheter å få kontrakter med Lyse, men også bistå med å ytterligere styrke interne rutiner og internkontroll. Skatteetaten vil også kunne gjennomføre kontroller hos utvalgte underleverandører hos Lyse.

Avtalen med Lyse innebærer at Skatteetaten nå har 29 samarbeidsavtaler med store innkjøpere i offentlig og privat sektor. Målet er å utveksle opplysninger som bidrar til at store innkjøpere gir kontrakter til underentreprenører som oppfyller sine lovmessige plikter, slik som arbeidsmiljøloven, forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter og skatte- og avgiftslovgivningen.

Fakta om samarbeidsavtalen:

  • Leverandører som vil inngå kontrakter med Lyse, må signere et fullmaktsskjema som gir Lyse tilgang til taushetsbelagte opplysninger i hele kontraktskjeden.
  • Lyse sender kryptert informasjon til Skatteetaten, som verifiserer at leverandørene er registrert i riktige registre og at de har overholdt sine skatte- og avgiftsforpliktelser.
  • Oppdages avvik, blir leverandøren bedt om å redegjøre for dette. Leverandøren må eventuelt betale utestående restanser hvis de ønsker å legge inn anbud.
    Leverandører som ikke innretter seg, blir gjort kjent med at de kan avvises fra fremtidige oppdrag.
Nyhet