Skip to main content
 

Statens vegvesen opprettholder avvisningen av italiensk entreprenør

24. oktober 2024

Oslo tingrett kom 1. oktober fram til at Vegvesenets avvisning av den italienske entreprenøren Itinera var gyldig. Itinera mener på sin side at avvisningen er ulovlig og at kjennelsen er feil. Nå har selskapet anket saken til Borgarting lagmannsrett og bedt Vegvesenet om å omgjøre avvisningen, eller sette anskaffelsene av veiprosjektene på hold. Det avviser Vegvesenet.

Vegvesenet mener stopp i anskaffelsene vil medføre store kostnader for utbygger og entreprenørene som deltar i konkurransen.

Det var i august i år at Vegvesenet først besluttet å avvise Itinera. Bakgrunnen var at det ved flere prosjekt i Danmark der selskapet var hovedentreprenør, ble avdekket lønnstyveri og grove brudd på tariffavtaler hos enn rekke av deres underentreprenører.

 

Les også: Italiensk byggegigant smidt ud efter danske skandaler - men nu anker italienerne

Vegvesenet i Norge har besluttet å gå videre med det kjempestore veiprosjektet, selv om Itinera nå ønsker dommen omgjort og milliardprosjektet satt på stand by inntil anken er avgjort.

Her hjemme står Itinera som hovedentreprenør på flere av landets største byggeprosjekter, for eksempel Storstrømsbroen og to supersykehus (Fagbladet 3F, 25.10.24)

Nyhet