Skip to main content
 

Spørsmål om samarbeidstiltak mellom arbeidstilsynene i Norge og Polen

19. desember 2023

I et skriftlig spørsmål spør Aleksander Stokkebø (H) arbeids- og inkluderingsministeren hvordan regjeringen vil sikre at EØS-midlene til Polen også brukes på samarbeidstiltak med det norske Arbeidstilsynet, og hva som er fremdriftsplanen for å få dette på plass.

Bakgrunnen er at Stokkebø tidligere i år stilte spørsmål om hvilken funksjon dagens bilaterale samarbeidsavtaler mot arbeidslivskriminalitet tjener.

Da fikk han som svar at Arbeidstilsynet har inngått bilaterale samarbeidsavtaler med arbeidstilsynene i Estland, Latvia, Litauen, Polen, Bulgaria og Romania, og at Estland, Litauen, Bulgaria og Romania mottok støtte for å understøtte samarbeidstiltak med Arbeidstilsynet gjennom EØS-midlene for perioden 2014-2021.

I forrige periode lykkes det imidlertid ikke å oppnå enighet med Polen om innretning av et bilateralt samarbeid.

Nå ber Stokkebø om en nærmere redegjørelse for hindrene for å få dette på plass, og samarbeidstiltak det kan være aktuelt å vurdere.

– Norge har mye arbeidsinnvandring fra Polen og det bør være i begge lands interesse å snarest mulig få på plass et tettere samarbeid også gjennom EØS-midlene, skriver han.

Nyhet