Skip to main content
 

Slik omgår frilanserne de nye innleie­reglene

25. juni 2024

Michael Odden og Thomas Nilsson vil aller helst være uavhengige utviklere, men grunnet utleiereglene har de nå laget et nytt selskap for å unngå mulig oppdragstørke.

– Vi har jo en forventning om at dette på sikt skal løses. Hele problemet er ulogisk, og fremstår som et resultat av slett håndverk i kampen mot uryddige vilkår i andre bransjer, sier Michael Odden til kode24.

Den Odden snakker om, er innleiereglene for selvstendige konsulenter. Reglene har ført til at mange selvstendige utviklere møter en vegg når de skal inngå avtaler om innleie.

Forventningen til tross, har Odden og makkeren Thomas Nilsson nå valgt å ta grep selv, ved å starte «minimalt AS».

– Det uttalte kriteriet er at et kundeforhold i de nye innleiereglene må bestå av tre elementer: Arbeidskraft, kunde og utleiende enhet. Vi har fått inn en ekstern styreleder og én person til å sitte i styret. Jeg og Thomas blir ansatte, og da har vi teknisk sett en annen sjef. Da ser det ut til at vi, ifølge reglene, er innenfor, forklarer Odden.

Det har fra departementshold kommet signaler om at det skal bli laget et snevert unntak, for å sikre IT-bransjen mulighet til å få nye oppdrag.

Nyhet