Skip to main content
 

Sjømatsjef reagerer kraftig på «Nytt på Nytt»-harselering med skrefiske, koronasmitte og utenlandske arbeidere

13. februar 2021

– Jeg får tilbakemelding fra bedriftsledere og arbeidere som blir stigmatisert i det norske samfunnet hvis de har østeuropeiske navn. Dette gjelder også de som bor i Norge og dette har blitt et økende problem det siste året, sier Geir Ove Ystmark, direktør i Sjømat Norge. Han krever en unnskyldning fra NRK etter at «Nytt på Nytt» fredag harselerte med skreifiske og coronasmitte.

I NRK-programmet ble det også vist en liten filmsnutt med teksten:

Skrei på en, to tre: Ta en fersk skrei, fjern overflødige norske arbeidere, tilføy utenlandske gjestearbeidere. Til slutt: en liten dæsj korona. Gjerne en eksotisk mutantversjon. Smitteprat.

Det liker Geir Ove Ystmark dårlig.

–  Humor er bra hvis det tar utgangspunkt i harselerer med makt og reelle forhold, men ikke hvis man konstruerer falske nyheter som man deretter gjør til sannhet.

– Programmet konstruerte nyheten om at skreifisket er et arnested for muterte virus og spredning av muterte virus, og det er ikke tilfelle. Dette er de best testede og mest kontrollerte innreisene vi har til Norge, sier Ystmark til VG om arbeiderne som kommer fra utlandet for å jobbe i den norske fiskeindustrien.

Les hele saken: Sjømatsjef reagerer kraftig på «Nytt på Nytt»-harselering (VG, 13.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet