Skip to main content
 

Sjømannsforbundet avventende til endringsforslag

06. mars 2024

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth har foreslått endringer i lovforslaget om norske lønns- og arbeidsvilkår på skip i norske farvann. Sjømannsforbundet er avventende.

Forslagene innebærer en utvidelse av allmenngjøringslovens virkeområde, og pålegg overfor rettighetshavere om å sørge for at ansatte på skip som yter maritime tjenester til virksomheten har norske lønns- og arbeidsvilkår.

Forbundsleder Kurt Inge Angell, forteller at de signaliserte endringene er positive, men er avventende til det endelige forslaget.

Blant annet vektlegger han at endringene vil bety at man går bort fra forslaget om en egen særlov om norske lønns- og arbeidsvilkår på skip.

 

Les også ytringen I dag kom lovforslaget om norske lønns- og arbeidsvilkår i norsk farvann og på norsk sokkel

– Regjeringen velger å ikke gå videre med forslaget fra sjøfolkene om å innføre norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel. Dette ville ha omfattet all skipsfart innenfor norsk grense, inkludert NOR-registrerte skip. Dette lovforslaget er for meg personlig og som sjømann en stor skuffelse, skriver Jan Nilsen, Grunnlegger av Fb-gruppen Norske Sjøfolks Fremtid (KSU.no, 06.03.24)

Nyhet