Skip to main content
 

Raskt i jobb

24. juni 2024

Aldri før har det kommet flere flyktninger til Norge. Den største andelen kommer fra Ukraina. I Trondheim skal programmet «Raskt i jobb», et samarbeid mellom Trondheim kommune, Nav, NiT, NHO og LO, få 20 flyktninger ut i jobb hver eneste måned.

Dmytro Voropaiev (22) flyktet fra Ukraina for ett år siden. Nå står han og rundt 20 andre unge ukrainere med CV-en i hånda på møtestedet Bøker og Bylab i Trondheim.

Ukrainerne er på «jobbdate» og ønsker å vise fram hva de kan og hvem de er. Rundt på de ulike bordene sitter det arbeidsgivere som er på jakt etter flere ansatte.

Raskt i jobb er en del av det opprinnelige introduksjonsprogrammet, med mål om å få flere flyktninger ut i lønnet arbeid. Næringslivet oppfordres til å stille med arbeidsplasser.

Merethe Storødegård er prosjektleder for Raskt i jobb. Hun sier at Trondheim kommune skal bosette mange flyktninger i tiden framover.

– Kommunen ønsket seg noen som kunne være en døråpner inn til det private næringslivet i Trondheim, sier Storødegård.

Hun er glad for at LO og NHO også sitter i styringsgruppa. En av nøklene til suksess ligger i at partene i arbeidslivet er med, sier hun.

Nyhet