Skip to main content
 

Podkast: Uanmeldt besøk – slik jobber Arbeidstilsynet

17. september 2024

Arbeidstilsynet kontrollerer hvert år over 10 000 virksomheter i Norge. Noen ganger kommer de på uanmeldt tilsyn. Målet er alltid å finne ut om de ansatte jobber trygt og har lovlige arbeidsforhold. Bli med på tilsyn i den nyeste episoden av podkasten Arbeidslyst: Et stortilsyn i utelivsbransjen og et uanmeldt tilsyn i bygg- og anleggsbransjen.

– For den avdelingen jeg representerer, er hovedregelen at vi kommer uanmeldt, sier Dag Nordhagen Selsjord, seksjonsleder innenfor arbeidslivskriminalitet i Oslo.

I studio er Rosmari Johnsen, fungerende direktør for avdeling tilsyn. Hun forteller at mange tilsyn er planlagt og varslet, der vi har bedt om å få dokumentasjon tilsendt på forhånd. – Men noen ganger står vi der plutselig og banker på døra.

Johnsen forteller at de får ulike reaksjoner når Arbeidstilsynet kommer på tilsyn:

– Noen arbeidsgivere lurer på hvorfor vi kommer til dem, om noen har rapportert dem. Og da må vi forklare at det kanskje har vært en analyse som har gjort at den næringa eller det yrket er særlig utsatt for skader eller sykdom og det er derfor de er valgt ut som tilsynsobjekt.

Dette er episode 9 i tilsynets podkast-serie Arbeidslyst. Alle episodene finner du på nettsiden til Arbeidslyst

Nyhet