FriFagbevegelse, 04.11.21

Oslo-byrådet trapper opp pengestøtten til Fair Play Bygg for kampen mot kjeltringer i byggnæringen

De pengene kommer godt med, sier daglig leder Lars Mamen. Men kommunen vil også sette av én million kroner til innvortes bruk nå som «Oslomodellen» skal utvides.

Oslo-byrådet innstiller nå på at Fair Play Bygg – Oslo og omegn skal få 650.000 kroner i bevilgninger til neste år. Det er en videreføring av 2021-tilskuddet, og en betydelig opptrapping fra tidligere års bevilgninger.

Mamen mener pengene kommer godt med når organisasjonen som arbeider for en seriøs bygg- og anleggsnæring skal forsøke å nå ut til flere av arbeidstakerne som er berørt av arbeidslivets skyggesider.

 I noen år har kommunen praktisert og videreutviklet «Oslomodellen», med noen fastsatte «seriøsitetskrav» i anbud for kommunale byggprosjekter i hovedstaden. Finansbyråd Einar Wilhelmsen varsler at byrådet ønsker å sette av en stor slump penger for å følge opp Oslomodellen i hele kommunen: én million kroner. Pengene skal blant annet gå til kontrollvirksomhet og opplæring.

– Vi skal styrke vår egen oppfølging, sier Wilhelmsen.

Les hele saken: Arbeid for seriøs bygg- og anleggsnæring: Oslo-byrådet trapper opp pengestøtten til Fair Play Bygg for kampen mot kjeltringer i byggnæringen (FriFagbevegelse, 04.11.21)


Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie