Skip to main content
 

Nytt nordisk-baltisk nettverk skal bekjempe a-krim

30. november 2023

Menneskehandel, skattefusk og svart arbeid – eksempler på grenseoverskridende kriminalitet som rammer både enkeltindivider og samfunnet. I går vedtok de nordiske ministrene med ansvar for arbeidsliv å opprette et formelt nordisk-baltisk nettverk som skal bekjempe arbeidslivskriminalitet.

De nordiske landene har i flere år samarbeidet mot arbeidslivskriminalitet – helt konkret med felles inspeksjoner på arbeidsplasser og utveksling av informasjon. Samarbeidet har hittil foregått i kortere EU-finansierte prosjekter og har tidvis inkludert baltiske land.

Da de nordiske arbeidslivsministrene møttes i Reykjavík, vedtok de å opprette et formelt nordisk-baltisk nettverk med finansiering fra Nordisk ministerråd.

– Ved å opprette et nettverk mot arbeidslivskriminalitet som kan få en grunnfinansiering fra Ministerrådet, skapes det et stabil grunnlag for å kunne jobbe langsiktig og grenseoverskridende med et spørsmål som utgjør et alvorlig samfunnsproblem, sier Johan Pehrson, arbeidsmarkeds- og integreringsminister i Sverige.

Nyhet