Skip to main content
 

Mer debatt om avviklingen av au pair-ordningen

11. mars 2024

Regjeringen vil avvikle au pair-ordningen. Gunnar Stavrum, sjefredaktør i Nettavisen ytret at avviklingen er et historieløst overgrep på filippinske kvinner. Og da sosiologiprofessor Anne Britt Djuve svarte at au pair-ordningen fungerer som en institusjonalisering av underbetaling av fattige kvinner, hevdet Stavrum at hun kaster au pairene under bussen. Les debattinnleggene nedenfor.

Kommentar: – Stengte grenser er et historieløst overgrep på filippinske kvinner

gunnar stavrumNettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, kaller avviklingen av au pair-ordningen et historieløst overgrep på filippinske kvinner. Stavrum reagerer på at avviklingen av ordningen nesten kun rammer filippinske kvinner, da det fortsatt vil være mulig å hente au pairer eller praktikanter fra EØS-området. Stavrum skriver om egne erfaringer, og viser til de 62 høringssvarene som kom da avviklingen av ordningen nylig var på høring. Les hele kommentaren (Nettavisen, 21.02.24)

Innlegg: – Stavrums kvinnekamp

annebritt djuve oslomet – Det er snart kvinnedag, kanskje kan det forklare Gunnar Stavrums kampskrift for filippinske kvinner i Nettavisen. Hvis vi mener alvor med å hjelpe filippinske kvinner framstår det som et mer egnet virkemiddel å tilby dem tarifflønn, skriver Anne Britt Djuve, professor og instituttleder ved Institutt for sosialfag, OsloMet.

– Jeg avviser ikke at au pair-ordningen har hjulpet mange av kvinnene som har benyttet seg av den. Men au pair-ordningen fungerer også som en institusjonalisering av underbetaling av fattige kvinner, skriver Djuve. Les hele innlegget (Nettavisen, 26.02.24)

– Kaster au pairene under bussen

gunnar stavrum– Sosiologiprofessor Anne Britt Djuve er opptatt av kvinnekamp, men ikke for de svakeste kvinnene. Hun er historieløs når hun glemmer at arbeidsinnvandring og gjestearbeid betyr mye for mange utviklingsland, skriver sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum. Les hele innlegget (Nettavisen, 04.03.24)

– Innvandrere under bussen og andre steder

annebritt djuve oslomet– Jeg kan forsikre Stavrum om at jeg er opptatt av situasjonen for fattige kvinner. Blant annet av den grunn synes jeg at også kvinner skal ha tarifflønn. Jeg synes ikke arbeidsforholdene for hushjelper i Saudi-Arabia er noen god begrunnelse for å akseptere at kvinner ikke får tarifflønn i Norge. Stavrum og jeg er åpenbart uenige om hvem av oss det er som kaster fattige kvinner under bussen. Jeg synes au pair-ordningen er en dårlig løsning, skriver Anne-Britt Djuve. Les hele innlegget (Nettavisen, 11.03.24) 

 

 

 

 

 

 
Kilde: Nettavisen

(lenkene ligger i saken)

11. mars 2024
Nyhet