Skip to main content
 

Luftfartsdebatt i Arendal: – Har vi «cowboy-tilstander» i norsk luftfart?

18. august 2021

Statssekretær Anders Tyvand (KrF) i Samferdselsdepartementet møtte kritikk fra alle kanter da han stilte til debatt om luftfart under Arendalsuka. Både fra opposisjonspolitiker Sverre Myrli, LO-forbundet Norsk Flygerforbund og flyselskapene.

Han møtte kritikk både for manglende støtte under koronapandemien og for å ha innført en helt ny praksis ved å sluppet et litauisk selskap inn på landets kortbanenett – betalt av staten.

– Luftfart er transportpolitikk, men også næringspolitikk og distriktspolitikk. Norge fungerer ikke uten luftfarten. Da kan vi ikke ha en regjering som synes det er greit at vi har cowboy-tilstander i lufta. Vi må ha en lønn å leve av, en bærekraftig luftfart, med norske lønns- og arbeidsforhold. Og tilsyn som slår ned på åpenbare brudd på regelverket, sa Sverre Myrli (Ap).

Forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, kaller regjeringens endring av politikk «shady» (på norsk: lyssky), da endringen legger til rette for en helt ny praksis på området som kan tilrettelegge for sosial dumping.

Regjeringen forsvarer seg og mener at det er fri konkurranse i luftfarten, og uten allmenngjort lønn er det umulig å nekte dette.

Les hele saken: Har vi «cowboy-tilstander» i norsk luftfart? Slik gikk debatten om luftfartens framtid i Arendal (FriFagbevegelse, 18.08.21)

 
Nyhet