NHO, 21.02.22

– Forbud mot innleie av arbeidskraft kan få store konsekvenser

– Et absolutt forbud mot innleie er feil og hard medisin. Vi vil få en permanent utfordring med grunnbemanningen til våre prosjekter, var den tydelige beskjeden fra Torkil Skancke Hansen i Assemblin til arbeidsminister Hadia Tajik på et medlemsmøte i NHO.

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik ble tirsdag 8. februar 2022 invitert til NHO for å redegjøre for regjeringens forslag om å begrense bedrifters muligheter til å leie inn arbeidskraft fra bemanningsbyråer i Oslo og Viken. Forslaget berører mange av NHOs medlemmer som nå er bekymret for hvordan de skal få dekket behovet for arbeidskraft. Statsråden orientert om forslaget og svarte på spørsmål fra NHOs medlemmer.

Nina Melsom, direktør for arbeidsliv og tariff hos NHO, forsikret statsråden at det er ingen uenighet i Norge om at vi skal ha et seriøst arbeidsliv, der faste ansettelser er hovedregelen. Derimot er hun bekymret for bedriftenes fleksibilitet ved et forbud mot innleie av arbeidskraft fra bemanningsbyråer i Oslo og Viken.

To av gjestene som ble invitert til medlemsmøtet var Torkil Skancke Hansen, administrerende direktør i Assemblin og Erling Kornkveen, konserndirektør i Adecco. De var begge svært bekymret for hvordan forbudet mot innleie ville slå ut i bransjen.

Les hele saken og se opptak fra medlemsmøtet om innleie (NHO, 21.02.22)


Relaterte seminarer

Vil innleieforbud løse problemene i bygningsbransjen?

Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2022 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie