Skip to main content
 

Fellesforbundet ber regjeringen satse på norske verft

  • 27. januar 2021

Stortinget behandler nå en sak som omhandler morgendagens maritime næring. Fellesforbundet er bekymret for framtiden til de store skipsverftene i Norge. Statlig millionstøtte går til å bygge skip i utlandet. – Slutt å sponse utenlandske verft! sier Jørn Eggum, Fellesforbundets leder.

Fellesforbundet mener at alt for mange av de store oppdragene går til utenlandske verft. Dette gjelder blant annet elektriske ferger. Disse bygges med tilskudd fra det offentlige, og viktige for å få miljøvennlig transport.

Ved å stille strenge krav til at de som arbeider på verftene har ordnede forhold, får norske verft muligheten til å konkurrere på like vilkår.

– Ordnede lønns- og arbeidsvilkår og HMS kan være en del av anbudsvilkårene, men det er det ikke i dag. Her har Stortinget en egen mulighet til å tilrettelegge for maritim sektor. De kan bruke kriteriene til å oppdra fylkeskommune og kommuner når de skal gjøre sine innkjøp, sier Eggum.

Eggum sier dette ikke handler om å favorisere norske verft, men å konkurrere på et grunnlag Norge skal kunne stå inne for.

Les hele saken: Står opp for norske verft (Fellesforbundet, 27.01.21)

 
Nyhet