Skip to main content
 

Debatt om avviklingen av au pair-ordningen

26. februar 2024

Regjeringen vil avvikle au pair-ordningen. Er avviklingen et historieløst overgrep på filippinske kvinner? Eller fungerer au pair-ordningen som en institusjonalisering av underbetaling av fattige kvinner? Les debattinnleggene nedenfor.

Kommentar: – Stengte grenser er et historieløst overgrep på filippinske kvinner

gunnar stavrumNettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, kaller avviklingen av au pair-ordningen et historieløst overgrep på filippinske kvinner. Stavrum reagerer på at avviklingen av ordningen nesten kun rammer filippinske kvinner, da det fortsatt vil være mulig å hente au pairer eller praktikanter fra EØS-området. 

Stavrum skriver om egne erfaringer, og viser til de 62 høringssvarene som kom da avviklingen av ordningen nylig var på høring. Les hele kommentaren (Nettavisen, 21.02.24)

Innlegg: – Stavrums kvinnekamp

annebritt djuve oslomet – Det er snart kvinnedag, kanskje kan det forklare Gunnar Stavrums kampskrift for filippinske kvinner i Nettavisen. Hvis vi mener alvor med å hjelpe filippinske kvinner framstår det som et mer egnet virkemiddel å tilby dem tarifflønn, skriver Anne Britt Djuve, professor og instituttleder ved Institutt for sosialfag, OsloMet.

– Jeg avviser ikke at au pair-ordningen har hjulpet mange av kvinnene som har benyttet seg av den. Men au pair-ordningen fungerer også som en institusjonalisering av underbetaling av fattige kvinner, skriver Djuve. Les hele innlegget (Nettavisen, 26.02.24)

Innlegg: – Nå skal «Vestkantslavene» hjem. Så da burde vi vel juble?

– I stedet for å avvikle au pair-ordningen burde den heller blitt utvidet. Og bedre regulert, skriver journalist og kommentator Synnøve Skeie Fosse. Les hele innlegget (Agderposten, 25.02.24) 

 

 

 
Kilde: Nettavisen og Agderposten

(lenkene ligger i saken)

26. februar 2024
Nyhet