Skip to main content
 

Debatt innleieforbud: – Bemanningsbransjen har overoppfylt arbeidsmiljøloven de siste årene

14. juni 2023

– Bemanningsbransjen har gått fra å være den rufsete cowboyen til å bli den flinkeste gutten i klassen. Likevel skal vår bransje denges og forbys. Dagens regjering og Oslo kommune ser begge ut til å lide av akutt faktaresistens, skriver Fredrik Solheim, partner i Sonar Bemanning, Oslo.

Utdrag fra innlegget:

Sonar Bemanning har i over 15 år levert håndverkere og fagarbeidere til byggeplasser rundt om på Østlandet. I løpet av disse årene har jeg vært vitne til en dannelsesreise uten sidestykke. Bransjen har gått fra å være den rufsete cowboyen til å bli den flinkeste gutten i klassen.

For 15 år siden skal jeg ærlig innrømme at bemanningsbransjen hadde de samme problemene som andre, unge næringer i stor vekst. Bemanningsbyråer poppet opp som paddehatter.

Da vikarbyrådirektivet ble innført i 2013 ble det plutselig mye vanskeligere å være useriøs. Fra da hadde alle innleide krav på nøyaktig samme lønn og betingelser som faste ansatte i firmaet.

I 2019 ble det avtalt enda en innskjerping, og siden har ansatte i bemanningsbyråene hatt minimum 80 prosent fast ansettelse og lønn mellom oppdrag.

Nyhet