Skip to main content
 

Avdekker falske førerkort

21. mai 2024

Hvert år anmelder Statens vegvesen flere tilfeller utenlandske sjåfører forsøker å skaffe seg norske førerkort på falskt grunnlag. Regionsjef Jan-Ove Halsøy mener sjåfører uten riktig kompetanse på norske vinterveier er en «tikkende bombe», som når som helst kan ende i en katastrofe.

Bergensavisen opplyser om at hvem som helst for en tusenlapp kan kjøpe seg falske førerkort på tunge kjøretøy uten å gjennomgå tilstrekkelig opplæring eller å ha bestått teoriprøven eller oppkjøring.

– Uten tilstrekkelig kompetanse er det kun et tidsspørsmål før noe går galt. Kombinert med en helt annen kjørekultur, er sannsynligheten stor for at det kan oppstå stygge ulykker, sier Halsøy til Bergensavisen.

Samtidig som falske førerkort er et alvorlig problem, understreker Halsøy at de fleste utenlandske transportselskapene som opererer i Norge heldigvis tar trafikksikkerheten på alvor. Videre peker han også på at hyppige kontroller fra Statens vegvesen har gjort det vanskeligere for useriøse transportselskaper å operere i Norge.

Nyhet