Skip to main content
 

Arbeidsinnvandrer under korona: Fredric blir kalt «han koronasvensken»

02. februar 2021

Den svenske stillasmontøren Fredric Eriksson arbeidspendler til Norge for å jobbe i byggebransjen og industrien. Natt til fredag stengte regjeringa nemlig grensa for i praksis alle som ikke er bosatt i Norge. Hvilken side skulle Fredik befinne seg på da grensa stengte? Han valgte jobb, men det var ikke med lett hjerte. Når han vil kunne se familien igjen, er umulig å vite.

– Jeg klager ikke. De polske kollegaene her har det mye tøffere. Først sitter de ti dager i karantene, så er det seks uker jobbing. Når de så reiser hjem til Polen og familien, er det nye runder med karantene, sier Eriksson.

Fredric er hovedtillitsvalgt og bas for et arbeidslag med et stort flertall østeuropeiske migrantarbeidere. Han sier at koronapandemien har vært svært merkbar i hverdagen. Påføring av koronaskam har blitt alminnelig.

Eriksson synes det virker som en del politikere prøver å score politiske poeng på importsmitte. Han har et ønske om at ikke alle arbeidsinnvandrere skal stemples med «koronarisiko».

Les hele saken: Arbeidsinnvandrer under korona: Fredric blir kalt «han koronasvensken»: – Føler vi har seks millioner nordmenn mot oss (FriFagbevegelse, 02.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet