Skip to main content
 

Anmelder Hurtigruten for brudd på utlendingsloven

01. september 2020

Fellesforbundet og Sjømannsforbundet har gått sammen om å politianmelde Hurtigruten for brudd på utlendingsloven på skipet MS «Fridtjof Nansen». Fagforbundene mener Hurtigruten bryter loven fordi skipet regnes som et hotell og at man derfor må ha arbeidstillatelse for å kunne arbeide i Norge.

Skipet MS «Fridtjof Nansen» skal i en måned fungere som hotell for Tom Cruise og resten av filmproduksjonen under filmingen av den syvende utgaven av «Mission Impossible». Skipet ligger til kai i Hellesylt og mannskapet skal i hovedsak bestå av filippinske arbeidere.

Det mener Fellesforbundet og Sjømannsforbundet er ulovlig, og har anmeldt Hurtigruten til politiet for brudd på utlendingsloven.

MS «Fridtjof Nansen» er et ekspedisjonscruise som seiler under NIS-flagg, og er dermed underlagt internasjonale regler, i motsetning til NOR-registrerte skip. Derfor benytter Hurtigruten filippinsk mannskap, som ifølge Sjømannsforbundet tjener ned mot 29 kroner med dagens dollarkurs.

– Staten betaler dagpenger til norske sjøfolk samtidig Hurtigruten som flyr inn filippinsk mannskap. Det er så langt fra å delta i den nasjonale dugnaden som det går an å komme, sier forbundsleder Johnny Hansen i Sjømannsforbundet.

Les hele saken: Anmelder Hurtigruten for lovbrudd på Tom Cruise-skip (VG, 01.09.20)

 
Nyhet