Justis- og beredskapsdepartementet, 15.05.20

Vurderer å åpne for arbeidsreiser fra Norden fra 1. juni

Vurderer å åpne for arbeidsreiser fra Norden fra 1. juni

I dag la helsemyndighetene frem oppdaterte råd for ferie- og fritidsreiser i Norge. Det er ingen endringer i reglene for utenlandsreiser eller innreise til Norge og karantene. Men justisminister Monica Mæland har gode nyheter knyttet til innreise. –  Vi vurderer nå å åpne for arbeidsreiser fra hele Norden fra første juni. I et slikt tilfelle vil dagens karanteneplikt, hvor du må være i reisekarantene i ti dager, erstattes av selvmonitorering og testing.

Les hele talen:  Justis- og beredskapsministerens orientering 15. mai (15.05.20)

Nye råd om ferie- og fritidsreiser

I dag la helsemyndighetene frem oppdaterte råd for ferie- og fritidsreiser i Norge. Rådene skal bidra til at det er trygt å reise på ferie i Norge i sommer. I dag har også Utenriksdepartementet forlenget sitt reiseråd og fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Rådet gjelder frem til 20. august. Innen 15. juni vil det bli vurdert å endre reiserådet til Norden. Innen 20. juli vil det vurderes å endre reiserådet for enkelte andre nærliggende europeiske land.

Innreiseforbud
I utgangspunktet må reisende regne med at innreiseforbudet til Norge vil gjelde frem til 20. august, men regjeringen vil vurdere om det kan gjøres flere unntak. Innen 15. juni vil det bli vurdert å åpne for fritidsreisende fra Norden. Innen 20. juli vil det vurderes å åpne for enkelte andre nærliggende europeiske land.

Innreisekarantene
Alle som kommer til Norge i dag, blir pålagt innreisekarantene. Også denne gjelder frem til 20. august, men regjeringen vil på samme datoer som for reiserådene vurdere om det kan lettes på denne.

Les om hele pressemeldingen: Nye råd om ferie- og fritidsreiser (Regjeringen, 15.05.20)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Justis- og beredskapsdepartementet, 18.05.20

Forrige/neste