Skip to main content
 

Verneombud: Nedgang i innleie og bruk av utenlandsk arbeidskraft

02. april 2020

De 15 regionale verneombudene (RVO) i Fellesforbundet rapporterer til Edvard Eidhammer Sørensen. Han forteller at  to ting går igjen etter at koronatiltakene har vart i nesten tre uker: Nedgang i bruken av innleie og utenlandsk arbeidskraft. Og utfordringer knyttet til hygiene og smittevernstiltak på de mindre arbeidsplassene.

– Begrensede smitteverntiltak er mest vanlig på små og mellomstore bedrifter, og byggeplasser hvor det er uorganisert arbeidskraft, forteller Sørensen.

– Med tanke på dagens situasjon er det viktig å ha god brakkestandard og avstand når folk spiser, at det er desinfeksjonsutstyr og framfor alt god informasjon. Det siste er en utfordring i forhold til utenlandske arbeidere, sier nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad.

Mange utenlandske arbeidere har reist hjem til påske. Krogstad frykter at de som ikke kommer seg hjem, for eksempel borgere fra land utenfor EU, kan være utsatt for enda mindre seriøsitet nå enn før.

– De kan bli stående uten arbeid og bli enda mer utnyttet, tror Krogstad. Han ser det også som problematisk at Arbeidstilsynet er merkbart mindre synlige på byggeplassene nå grunnet nettopp koronaviruset.

Les hele saken: Verneombud i Fellesforbundet: Byggeplasser kan være smittebomber, frykter verneombud (FriFagbevegelse, 02.04.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet