Skip to main content
 

Varsel mot Cruise-skip: – Sosial dumping

01. september 2020

Norsk Sjømannsforbund er sterkt kritisk til at «MS Fridtjof Nansen» fungerer som hotell for filmarbeidere. Sjøfartsdirektoratet har vurdert aktiviteten som lovlig.

I september leier Hurtigruten ut to skip til innspillingen av «Mission Impossible». Fartøyene huser til sammen nesten 400 filmarbeidere fra Norge og utlandet. Det ene skipet, «MS Fridtjof Nansen», ligger nå til kai ved tettstedet Hellesylt i Stranda kommune.

– Vi er kjent med at det planlegges å bemanne fartøyet med et betydelig antall billig utenlandsk arbeidskraft fra tredjeland til langt under norske vilkår. Dette er regulær sosial dumping i norske havner, skrev Norsk Sjømannsforbund i et varsel sendt til Sjøfartsdirektoratet.

– Dette med sosial dumping tar ikke vi stilling til, men våre jurister har vurdert henvendelsen opp mot NIS-regelverket, sier kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet, Dag Inge Aarhus.

– «MS Fridtjof Nansen» er et passasjerskip som er godkjent for gjester. Vår vurdering er at skipet kan ligge til kai med passasjerer uten å bryte reglene. Så lenge de ligger til kai i Hellesylt og ikke flytter seg mellom norske havner, er dette vurdert som ok, sier Aarhus.

Les hele saken: Varsel mot Cruise-skip: – Sosial dumping (Dagbladet, 01.09.20)

 
Nyhet