(Fafo Østforum, 31.01.19)

Utenlandske vogntog er tema i flere lederartikler

Trafikkfarlige utenlandske lastebiler og sosial dumping var denne uken tema i NRKs Debatten. Og flere norske aviser følger opp temaet i sine lederartikler.

Dødsfellene langs veiene

Utenlandske transportselskaper med sjåfører på luselønn kan operere tilnærmet fritt på det norske markedet. Norske myndigheter må stå i spissen for å stramme inn reglene for intrenasjonal transport, deriblant reglene for såkalt kabotasje, skriver Nationen på lederplass kriver Nationen på lederplass (31.01.19)

BA mener: – Streng grensekontroll vil redde norske liv

Trafikkfarlige utenlandske vogntog øker faren for alvorlige ulykker, og de har norske medskyldige. Norske oppdragsgivere kan ikke lenger få lov til bare å tenke på pris. De må også sjekke langt bedre hvem de engasjerer og stille krav til både lønns- og arbeidsforhold, og sikkerhet, skriver Bergensavisen på lederplass (31.01.19)

– Useriøse transportører må tas hardere

For to uker siden fikk 86 av 597 kontrollerte kjøretøy kjøreforbund i løpet av den fire dager lange storkontrollen som Statens vegvesen gjennomførte ulike steder i Nord-Norge. Kontrollene har dessverre også vist at mange av sjåføene har ulovlige lønns- og arbeidsvilkår. Vi må akseptere konkurranse i transportbransjen — slik er det i en åpen økonomi som den norske. Men vi kan aldri akseptere konkurranse på så ulike vilkår som vi nå har sett skremmende mange eksempler på, skriver Folkebladet på lederplass (31.01.19)


Relaterte tema

Relaterte seminarer

Grenseløs transport

Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie