Skip to main content
 

Sesongarbeidere fra tredjeland får reise inn i Norge

06. mai 2020

– Jeg er glad for at vi nå vil få gjort endringer i regelverket som innebærer at sesongarbeidere fra land utenfor EØS som skal arbeide i landbruket, kan komme til Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF). Dette er viktig for næringene våre. Det er mange produsenter som i mange år har benyttet seg av sesongarbeidere fra tredjeland.

monica maeland2– Regjeringen jobber kontinuerlig med å finne den riktige balansen mellom hensynet til smittevern og andre viktige samfunnshensyn, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Selv om det åpnes for at sesongarbeidere i landbruket nå kan reise inn i Norge, vil det kunne være praktiske utfordringer knyttet til gjennomføringen av dette, for eksempel knyttet til at det fleste av Norges visum-søknadssentre i utlandet inntil videre er stengt og at det er begrenset flytrafikk.

Les hele pressemeldingen: Åpner for innreise for sesongarbeidere i landbruket (Justis - og beredskapsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet, 06.05.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet