Skip to main content
 

Mimir Kristjansson (R): – SAS har oppført seg som luftens pirater

18. oktober 2021

I morgen demonstrerer flere tusen piloter i Skandinavia mot SAS' behandling etter coronakrisa. Rødt-politiker Mimir Kristjansson advarer flyselskapet om konsekvensene.

SAS-pilotene har reagert kraftig på selskapets håndtering i kjølvannet av coronapandemien. Etter en periode med full krise for flybransjen, har pilene pekt oppover i takt med gjenåpning og lettelser i smitteverntiltak.

En stor gruppe piloter som ble sagt opp da krisa sto på som verst, mener SAS ikke har fulgt opp lovnadene om å få jobbene tilbake så snart behovet var der. De mener flyselskapet i stedet har ansatt utenlandske piloter i underselskaper med dårligere betingelser.

I morgen er det ventet at flere hundre tidligere SAS-ansatte og fagorganiserte vil møte opp foran Stortinget for å demonstrere mot flyselskapets behandling av dem. Norsk Flygerforbund og Fagforbundet Parat er ansvarlig for markeringen. I hele Skandinavia vil rundt 2000 oppsagte SAS-ansatte aksjonere, ifølge foreningene.

SAS-pilotene ber om politikernes hjelp. De mener det må stilles krav til selskapet etter at de har mottatt milliarder i statlige lån og annen coronastøtte. Rødt-politiker Mimir Kristjansson lover at partiet hans vil ta grep, og forventer at den nye Ap/ Sp-regjeringen blir med.

Les hele saken: Refses: – Luftens pirater (Dagbladet / Børsen, 18.10.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet