Skip to main content
 

Rumensk sjåfør tapte sak mot Bring Trucking

24. november 2020

Den rumenske lastebilsjåføren Emilian Tudor Jetzi tapte rettssaken mot norskeide Bring Trucking i byretten i København. Sjåføren mente han ble underbetalt fordi han fikk slovakisk lønn, selv om han for det meste kjørte i Skandinavia. Byretten avviste at han burde omfattes av EUs utstasjoneringsdirektiv, fordi han ikke kan regnes som utstasjonert i Danmark når han også kjørte i Sverige og Norge.

Rumenske Emilian Tudor Jetzi ble kjørt i minibuss fra Romania, via Slovakia til Danmark til hver arbeidsperiode, som varte i 10-12 uker. Ved Kastrup flyplass ved København sto lastebilen klar. Med den kjørte han varer rundt om i Danmark og resten av Skandinavia.

Han kjørte aldri varer i Slovakia, men det var der selskapet hadde hovedkontor. Derfor fikk han slovakisk månedslønn på 4000 til 5000 kroner i månedslønn.

Bring Trucking noterer seg at de har fått fullt medhold i Københavns byrett. – Vi er glade for utfallet av saken.

Men om noen år kan ikke Bring Trucking gjøre som i dag: Å bruke østeuropeiske sjåfører på slovakisk eller polsk lønn til å kjøre i Danmark, Sverige og Norge. EUs mobilitetspakke som ble vedtatt i sommer slår fast at sjåfører skal ha lønn som i landet de kjører i, uansett hvor de kommer fra eller hvor selskapet deres er registrert.

Les hele saken: Rumensk sjåfør tapte sak mot Bring Trucking (NRK, 24.11.20)

 
Nyhet