(FriFagbevegelse, 11.01.19)

Rødt-lederen: – EØS-avtalen er en katastrofe for norsk arbeidsliv

Rødt-lederen: – EØS-avtalen er en katastrofe for norsk arbeidsliv

Bør vi si opp EØS-avtalen? Både Rødt-leder Bjørnar Moxnes (bildet) og Fellesforbundets leder av avdeling 5 i Bergen, Roar Abrahamsen, mener det, men de har ikke helt samme tilnærming.

ine eriksen soereideMoxnes utfordret utenriksminister Ine Eriksen Søreide i Stortinget og lurte på om ikke det var på tide å si opp EØS-avtalen som fremmer sosial dumping. Utenriksministeren ba da Moxnes dra til Vestlandet der hun sa de mange industribedriftene er helt avhengige av EØS-avtalen for å få solgt produktene sine. Moxnes tok henne på ordet, og dro til Roar Abrahamsen, Fellesforbundets leder i avd. 5 i Bergen.

Moxnes mener EØS-avtalen er en katastrofe for norsk arbeidsliv, at den bygger på nyliberalistisk tankegods og at Norge raskest mulig bør kvitte seg med avtalen.

roar abrahamsen– Alt som angår sosial dumping har ikke nødvendigvis med EØS-avtalen å gjøre, mener Abrahamsen. Han og avdeling 5 har lenge vært tilhengere av å beholde EØS-avtalen, men da NHO klaget Høyesteretts avgjørelse inn for ESA og fikk medhold i at verkstedsoverenskomstens bestemmelser om dekningen av reise, kost og losji ikke skal gjelde alle arbeidstakere, var det dråpen som fikk begeret til å flyte over for Fellesforbundets avdeling 5. 

Les hele saken (FriFagbevegelse, 11.01.19)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Forrige/neste