Regjeringen, 13.01.21

Regjeringen strammer ytterligere inn kontrollregimet for å begrense importsmitten

Regjeringen strammer ytterligere inn kontrollregimet for å begrense importsmitten

– Norge har et av de strengeste systemene for innreise og testing i Europa, men vi ønsker å gjøre det enda bedre og enklere. Målet er at alle reisende skal teste seg på grensen, og Helsedirektoratet vil nå be alle kommuner med ankomststeder om å øke testkapasiteten betydelig, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie på dagens pressekonferanse.

Når testkapasiteten er styrket vil regjeringen vurdere å fjerne muligheten for å teste seg innen 24 timer etter innreise i sin kommune. Det vil føre til at alle innreisende må teste seg ved grensen.

Nasjonalt telefonsenter som skal følge opp reisende: – Vi vil også få på plass systemer som gjør det enklere å følge opp de som kommer til landet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Innreiseregistreringen skal forenkles: – Vi skal bort fra papirskjema. Vi jobber med å bedre den digitale løsningen slik at det blir umulig å komme videre i skjemaet uten å oppgi fullstendige opplysninger, sier Høie.

Les hele saken: Strengere tiltak for å redusere importsmitte (Helse- og omsorgsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet, 13.01.21)

monica maeland2Se også: Bekymret for import av mutert virus: Vil fjerne 24-timersgrense for testing (NRK, 13.01.21)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Justis- og beredskapsdepartementet, 02.01.21

Forrige/neste