Regjeringen, 31.07.20

Regjeringen: – Åpner ikke for tredjeland nå

Regjeringen: – Åpner ikke for tredjeland nå

– Smittespredningen i Norge er lav. Hvis vi åpner grensene mot flere land, øker risikoen for import av smitte. Regjeringen vil vurdere smittesituasjonen nøye før det eventuelt blir aktuelt å åpne grensene for tredjeland (land utenfor EU/EØS), varsler regjeringen. Samtidig kommer et par nyheter: enklere mannskapsbytter på cruiseskp og enklere innreise for forskere.

Enklere mannskapsbytter på cruiseskip

Mannskapet som mønstrer av er unntatt innreisekarantene i forbindelse med selve mannskapsbyttet.

Mannskap som mønstrer på må ha gjennomført karantene eller avlagt negativ test. Dette gjelder ikke for sjøfolk som umiddelbart før ankomst til Norge har oppholdt seg i minst 10 dager i område som på innreisetidspunktet til Norge ikke er omfattet av karanteneplikt.

Enklere innreise for forskere

Regjeringen fjerner innreiserestriksjoner som har gjort det komplisert for gjesteforskere å komme til Norge fra utenfor EØS.

– Internasjonal deltakelse er viktig for norsk forskning. Derfor åpner vi nå for at forskere fra alle land skal kunne komme til Norge på korte forskningsopphold på opptil tre måneder, sier forskningsminister Henrik Asheim.

Smitterisikoen vil være lav fordi det dreier seg om et lite antall personer. Gjesteforskere som kommer fra land med karanteneplikt må i ti dagers karantene.  

Les hele saken:  Åpner ikke for tredjeland nå (Regjeringen, 31.07.20)

Relaterte temaer

Forrige/neste