Skip to main content
 

Over 100 universitetssøknader om innreise er godkjent

12. august 2021

Sjøfartsdirektoratet har godkjent 101 og avslått 64 av søknadene, mens tre av søknadene har status som ubehandlet.

1. august åpnet regjeringen for at utenlandske studenter kunne komme inn i landet, men for doktorgradsstudenter som er ansatte og som mottar lønn fra et universitet eller en institusjon, er det fortsatt stengte grenser.

Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen har fått godkjent innreise for fire av sine doktorgradsstudenter, som i utgangspunktet var nektet innreise til Norge.

– Det er veldig strenge kriterier for å få innvilget unntak, men vi har i hvert fall lykkes med noen av søknadene, sier fakultetsdirektør Elisabeth Müller Lysebo ved UiB.

Mandag denne uken gikk rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen, ut i Khrono og uttrykte frustrasjon over at utenlandske doktorgradsstudenter fortsatt blir nektet innreie til Norge. – Dette er med på å skade karrieren til noen av våre beste og mest lovende forskere, som er nødt til å sette karrieren på vent, sa Stølen.

Les hele saken: Over 100 søknader om innreise er godkjent (Khrono, 12.08.21)

Sjøfartsdirektoratet administrerer innreiseordningen for utenlandske arbeidstakere, les mer: Søknad om unntak fra innreiserestriksjoner (Sjøfartsdirektoratet)

Les også: – På høy tid å åpne for utenlandske ph.d.-studenter og forskere. Universiteter og høyskoler har ikke tid til å vente til en gradvis lettelse i restriksjonene en gang senere på høsten, skriver Sunniva Whittaker styreleder i Universitets- og høgskolerådet (Khrono, 10.08.21) 

Relaterte temaer

 
Nyhet