Skip to main content
 

Ønsker kortere karantenetid for utenlandske arbeidere på norsk sokkel

18. desember 2020

Industri Energi, Fellesforbundet, Norsk olje og gass, Norges Rederiforbund og Norsk Industri mener karantenereglene for utenlandske arbeidere på norsk sokkel er for strenge. I et brev til helse- og omsorgsminister Bent Høie i slutten av november ba de fem organisasjonene om at karantenetiden skulle kortes ned til seks døgn, i kombinasjon med krav om to negative tester etter ankomst til Norge. Brevet er ikke besvart, men oversendt Helsedirektoratet.

– Det rapporteres om stor belastning og slitasje på enkelte personellgrupper og vi er bekymret for hvilke konsekvenser den gjentatte karanteneslitasjen kan få både for den enkelte, men også for det totale risikobilde, uttalte forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi-

I den elektroniske postjournalen finner EnerWE to søknader om dispensasjon fra karantenereglene fra offshore-selskaper; Odfjell Drilling og Vertech Offshore. Begge sendt i sommer.

«Grunnet reiserestriksjoner/karanteneregler har vår virksomhet stoppet fullstendig opp», skriver teknisk ansvarlig Magne Nikolaisen i Vertech Offshore i sin søknad. Bedriften fikk avslag på dispensasjonssøknaden.

Les hele saken: Sliter med karanteneslitasje, men får ikke dispensasjon (EnerWE, 18.12.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet