Nærings- og fiskeridepartementet, 19.02.21

Ny innreiseordning for strengt nødvendige utenlandske arbeidstakere

En ny ordning for bedriftene åpner opp for å hente nødvendig arbeidskraft fra utlandet. Ordningen vil ha strenge krav og avgrensninger. Ordningen vil være i drift fra lørdag 20. februar kl. 10.00. – Den omfatter utenlandske arbeidere som har teknisk kompetanse som er strengt nødvendige for å opprettholde aktivitet i norske virksomheter, sier næringsminister Iselin Nybø.

– Smittesituasjonen i Norge og ikke minst i Europa tilsier at vi dessverre fortsatt må begrense antallet som reiser hit så mye vi kan. Samtidig må vi sørge for å opprettholde aktivitet i norske bedrifter. Derfor etablerer vi nå en svært snever unntaksordning, som skal sikre innreise for utenlandske arbeidstakere som er strengt nødvendige for å opprettholde aktivitet i norske virksomheter, sier næringsministeren.

Ordningen omfatter utenlandske arbeidere som har teknisk kompetanse, og som er helt nødvendige for å montere, demontere, etterse, reparere, vedlikeholde eller informere om bruken av maskiner eller teknisk utstyr. Arbeidstakeren må ha et arbeids- eller oppdragsforhold med foretaket som søker. Det er også en forutsetning at arbeidet er strengt nødvendig for opprettholdelse av aktiviteten i virksomheten.

Arbeidstakere får kun innreisetillatelse i 14 dager fra vedtaksdato.

Arbeidstakere som får unntak må fortsatt overholde de strenge karantenebestemmelsene.

Bedrifter kan søke hos Sjøfartsdirektoratet fra og med 20. februar klokken 10.

Les hele pressemeldingen: Ny innreiseordning for strengt nødvendige utenlandske arbeidstakere (Nærings- og fiskeridepartementet, 19.02.21)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie