Skip to main content
 

Norsk Arbeidsmandsforbund vil ha tiltak til anleggsbransjen

27. mars 2020

Mange store prosjekter i samferdselssektoren er satt bort til utenlandske entreprenører som i all hovedsak benytter utenlandsk arbeidskraft. Hvordan skal disse prosjektene driftes framover, både med innreisenekt og karantener for nøkkelpersonel? spør Norsk Arbeidsmandsforbund i en pressemelding der de ber offentlige byggherrer fremskynde iverksettingsklar prosjekter.

– Anleggsbransjen er under press. Norsk Arbeidsmandsforbund har over 13.500 organiserte arbeidere i anleggsbransjen som ber om at det øyeblikkelig tas nødvendige grep i stat, fylker og kommuner slik at alle i bransjen har en jobb å gå til også etter at pandemien er over, skriver forbundet i en pressemelding.

– Under tidligere finansielle kriser har tiltakspakker for anleggsbransjen vært svært verdifulle og opprettholdt viktige deler av sysselsettingen både i anleggsbransjen og i tilstøtende næringer. Vi registrerer at fylker som Viken, Innlandet og Trøndelag tar grep og fremskynder iverksettingsklare prosjekter for å sikre at aktiviteten ikke stopper opp. Det er derfor viktig at kommunale, fylkeskommunale og andre offentlige byggherrer tar grep og øker takten med å få nye prosjekter ut i markedet, påpeker forbundet.

Les hele saken: Norsk Arbeidsmandsforbund vil ha tiltak til anleggsbransjen (bygg.no, 27.03.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet