Skip to main content
 

NHO mener sommerstengte grenser vil være dramatisk for næringslivet

26. februar 2021

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) advarer om at Norge kan være stengt for arbeidsinnvandring til over sommeren. Det kan få alvorlige følger for næringslivet, mener NHO. Norsk Industri mener debatten nå vil stå om hvorvidt man skal lette på tiltakene i serveringsbransjen eller for bransjer som er avhengige av arbeidsinnvandrere.

Vietnamesiske jordbærplukkere ble i 2020 fløyet til Norge i egne charterfly for å redde jordbærsesongen. Det er det ikke sikkert blir lov i år, ifølge arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Knut Erling Sunde i Norsk Industri mener debatten nå vil stå om hvorvidt man skal lette på tiltakene i serveringsbransjen eller for bransjer som er avhengige av arbeidsinnvandrere.

– Skal du åpne opp noe på grensene, eller skal du åpne opp noe på pubene? Begge deler får konsekvenser for sysselsettingen i Norge. Den debatten kommer nå. Og den er ikke enkel for en regjering, sier Knut Erling Sunde i Norsk Industri

En så lang periode med restriksjoner vil være svært krevende, mener NHO.

– Det vil gi store og dramatiske konsekvenser for mange av bedriftene våre. Vi har allerede sett store konsekvenser av den perioden vi har hatt med stengte grenser, sier kommunikasjonsdirektør i NHO, Peter Markovski.

Les hele saken: NHO mener sommerstengte grenser vil være dramatisk for næringslivet (NRK, 26.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet