VG, 07.09.20

Leder: – Regjeringen må unngå en fellende avgjørelse i ESA

Leder: – Regjeringen må unngå en fellende avgjørelse i ESA

Oslomodellen og Skiensmodellen har krav om kun to ledd i leverandørkjeden. ESA mener det er i strid med EUs regelverk for offentlige anskaffelser.

– Nå står et viktig slag om den norske modellen. Det handler om EØS-avtalen, om arbeidsinnvandring, om svart arbeid, om sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Og det handler om yrkesfagenes fremtid i Norge. I denne saken må regjeringen utforske handlingsrommet som finnes i EØS-avtalen –  og bruke det, skriver VG på lederplass.

–  De siste årene har vi sett en skremmende utvikling, med arbeidslivskriminalitet, utnytting av arbeidstakere som ikke kjenner rettighetene sine, manglende sikkerhet på byggeplasser, hvitvasking og skatteunndragelser. Gjennom de siste årene har flere av landets kommuner begynt å stille krav når de utlyser anbud. De mest kjente blant disse er Oslo og Skien.

– Denne uken demonstrerer byggfagforeningene og LO i Oslo til støtte for de kommunene som stiller krav i sine anbudsprosesser. Dette kan vi stille oss bak, skriver VG.

Les hele lederen: Et truet arbeidsliv (VG, 07.09.20)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Forrige/neste