Skip to main content
 

Koronautbrudd stoppet ikke arbeidet – nykaien på Nesvik i Rogaland er nå i drift

22. februar 2021

Alta-firmaet HAK er hovedentreprenør på byggingen av de nye kaiene på Hjelmeland og Nesvik. Med arbeidsstyrke fra Polen har firmaet underveis blitt rammet av karantener og reisebegrensninger i forbindelse med koronapandemien. Det har vært også vært to smitteutbrudd på anlegget. Likevel har det aldri vært stopp i arbeidet.

– Takket være godt samarbeid med entreprenør og kommuneoverlege har vi slått utbruddene ned og forhindret smitte til lokalsamfunnet. Dette har skjedd gjennom et strengt smittevernsregime, som har omfattet alt fra inndeling av arbeidsrigg, kjøkkenbruk, kohorter, eget karantenehotell, og minimal kontakt med lokalbefolkning. Kort sagt er det blitt gjort alt som gjøres kan for å hindre smittespredning, sier prosjektleder Livar Thomassen i Statens vegvesen.

De to fossilferjene som nå går på riksvegferjestrekningen Hjelmeland – Nesvik på riksveg 13 i Rogaland skal erstattes av ei elektrisk og ei hydrogen/hybrid-ferje – den første i sitt slag i hele verden.

Pandemien gjør at ferjene ikke er klare ennå, men den ene nye dobbelkaien på anlegget er allerede tatt i bruk. Det skjedde tirsdag 16. februar.

Les hele saken: Koronautbrudd har ikke stoppet arbeidet på denne kaien (Samferdsel & Infrastruktur, 22.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet