Skip to main content
 

Koronatiltak: Ap vil ha obligatorisk testing ved grensen

04. november 2020

Aps Ingvild Kjerkol og Oslo-byrådsleder Raymond Johansen vil at alle som kommer fra røde land skal måtte teste seg før de slipper inn i landet.Regjeringen har varslet at det kommer strengere tiltak allerede denne uken – og helseminister Bent Høie (H) har sagt at internasjonal reisevirksomhet er et av områdene regjeringen ser på.

I FHIs forrige ukesrapport, står det igjen at et økende antall smittes i utlandet, primært Polen. Informasjonen om importsmitte er ufullstendig og tallene kan være høyere, skriver FHI.

– Den kraftige økningen vi har sett i smitte den siste tiden har drevet frem av smitte fra andre europeiske land - det er det ingen tvil om. Og en del gjennom arbeidsinnvandring, sier Oslo-byrådsleder Raymond Johansen. 

Forrige uke strammet regjeringen inn på karantenereglene – utenlandske arbeidstakere fra røde land, får ikke lenger unntak fra karanteneplikten.

– Karanteneplikten er viktig, men det er ikke nok, sier byrådslederen.

Ingvild Kjerkol (Ap), helsepolitisk talsperson på Stortinget, understreker at Ap vil at obligatorisk testing ikke kan overlates til flyplasskommunene eller grensekommunene.

– Staten må gjøre det, sier hun.

Les hele saken: Vil ha obligatorisk testing ved grensen (VG, 04.11.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet