Skip to main content
 

Skogeierne får ekstraordinært tilskudd til skogplanting

27. mars 2020

Skognæringen ber om mer tilskudd til skogplanting og ungskogpleie for å erstatte uteblitte utenlandske sesongarbeidere. Og blant koronakrisetiltakene som regjeringen presenterte i dag er nettopp ekstraordinært tilskudd til skognæringen.

40 millioner skogplanter skal settes ut. Det trengs folk

40 millioner skogplanter klargjøres og skal plantes i løpet av noen vår- og høstuker. Bente Løvenskiold i NORSKOG, organisasjonen for landets største skogeiere, ber om mer tilskudd til skogplanting og ungskogpleie for å erstatte utenlandske sesongarbeidere med norske arbeidsledige, studenter og pensjonister, skriver Østlendingen i artikkelen Alle gode ting er tre Østlendingen (27.03.20)

Koronasituasjonen (Covid-19): Ekstraordinært tilskudd til skogplanting våren 2020

logo regjeringenUtfordringer knyttet til mindre tilgang på sertifiserte, utenlandske sesongarbeidere på grunn av grensekontroll og karantenebestemmelser har ført til store utfordringer med hvordan næringen skal få gjennomført den planlagte skogplantingen i vår. Landbruks- og matdepartementet åpner for et ekstraordinært tilskudd på inntil 2 kroner per skogplante våren 2020. Tilsammen inntil 60 millioner kroner. Les hele pressemeldingen (Landbruks- og matdepartementet, 27.03.20)

Relaterte temaer

 
Nyhet