Namdalsavisa, 04.12.20

Kommentar: – Stopp importsmitten!

–  Landene i Asia som har lyktes med å bekjempe pandemien, som for eksempel Sør Korea og Singapore, men også New Zealand, har alle en streng grenseteststrategi. Det burde Norge lære av. Arbeiderpartiet støtter derfor et forslag om obligatorisk testing på grensa, i kombinasjon med karanteneregler utarbeidet av helsemyndighetene, skriver Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson og stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

Utdrag fra kommentaren til Ingvild Kjerkol (Ap):

I Norge har vi sammenlignet med andre land klart oss godt under pandemien, men helsemyndighetene har dessverre vært bakpå i å bremse importsmitten.

Fylkesmennene advarte i midten av oktober at smitten som kom med arbeidsinnvandring var ute av kontroll. Igjen trakk regjeringen på beina, tiltakene kom først tre uker senere.

SAS alene har opprettet over 50 ruter i forbindelse med nyttår.Da er det bekymringsfullt at 4 av 5 går rett forbi teststasjonene på Gardermoen. Det er også grunn til bekymringer over at vi mangler grensekontroll på grenseoverganger i nord i forkant av vinterfisket i Lofoten, der mange arbeidere ankommer fra utlandet.

Fylkesmennene advarte i midten av oktober at smitten som kom med arbeidsinnvandring var ute av kontroll. Igjen trakk regjeringen på beina, tiltakene kom først tre uker senere.

Les hele kommentaren: Stopp importsmitten! (Namdalsavisa, 04.12.20)

Les også lederen: Leder: – Styrk kontrollen på svenskegrensen! (Avisa Nordland, 04.12.20)

Relaterte temaer


Relaterte nyheter


Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie