Skip to main content
 

Kommentar: Det største problemet er ikke to utenlandske arbeidere som bryter isolasjonen. Det største problemet er arbeidslivet som har bragt oss hit

10. februar 2021

– Nidaros melder at to utenlandske arbeidere i Trondheim er politianmeldt for å ha brutt isolasjonen. Men problemet startet ikke med disse to, som nå er anmeldt. Den egentlige årsaken til at vi til stadighet sliter med smitte fra utenlandske arbeidere i Norge, startet ikke med at utlendinger blåste i reglene. Problemet startet for tjue år siden, skriver politisk redaktør i Nidaros Snorre Valen.

– Krisa vi er i nå, forteller mye om hva arbeidslivet vårt har blitt.

– Det er ikke den enkelte, utenlandske arbeiderens skyld, at norske myndigheter i to tiår har lagt til rette for et arbeidsliv der vi kan gjøre hele sektorer avhengige av å tyne lønns- og arbeidsforhold for arbeidere stadig hardere.

– Det vi ser nå er helt konkrete, ganske brutale utslag av det de fleste til nå ikke har trengt å snakke så mye om: At vi i 2021 har en arbeiderklasse i Trondheim, og i Norge, som til dels lever under helt andre forhold enn befolkningen for øvrig,

Les hele kommentaren: Det største problemet er ikke to utenlandske arbeidere som bryter isolasjonen. Det største problemet er arbeidslivet som har bragt oss hit. (Trønderdebatt, 10.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet