Skip to main content
 

Kabotasje: Regjeringen vil slå hardere ned på ulovlig transport i Norge. Slik reagerer Fellesforbundet

28. mai 2021

Kontroller som er utført de siste årene, viser at svært mange av de utenlandske tungbilsjåførene ikke får den lønna de skal ha når de kjører i Norge, noe som er en stor konkurransefordel for selskapene som underbetaler sine sjåfører. Nå skal det bli lettere å gi gebyr til utenlandske selskaper som driver ulovlig transport internt i Norge.

Målet er å skape likere konkurransevilkår i transportbransjen. Det framkommer i et ferskt høringsutkast fra Statens vegne på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

Norsk transportbransje har hatt et ønske om innstramming av kabotasjereglene i mange år

dag einar sivertsen– Vi er positive til at det blir fokusert på mer effektiv håndheving av brudd på kabotasjereglene, sier Dag-Einar Sivertsen forbundssekretær i Fellesforbundet.

– Dette har vi hatt oppe i ulike sammenhenger ved flere anledninger der kabotasje har vært tema. Nye tiltak mot ulovlig kabotasjekjøring vil uansett være et skritt i riktig retning, men om dette forslaget sikrer en mer effektiv oppfølging av brudd på kabotasjeregelverket gjenstår å se. Vi skal iallfall lese og behandle forslaget nøye før vi avgir mer konkrete innspill rundt dette temaet, forteller han.

Les hele saken: Kabotasje: Regjeringen vil slå hardere ned på ulovlig transport i Norge. Slik reagerer Fellesforbundet (FriFagbevegelse, 28.05.21)

 
Nyhet