FriFagbevegelse, 28.05.21

Kabotasje: Regjeringen vil slå hardere ned på ulovlig transport i Norge. Slik reagerer Fellesforbundet

Kontroller som er utført de siste årene, viser at svært mange av de utenlandske tungbilsjåførene ikke får den lønna de skal ha når de kjører i Norge, noe som er en stor konkurransefordel for selskapene som underbetaler sine sjåfører. Nå skal det bli lettere å gi gebyr til utenlandske selskaper som driver ulovlig transport internt i Norge.

Målet er å skape likere konkurransevilkår i transportbransjen. Det framkommer i et ferskt høringsutkast fra Statens vegne på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

Norsk transportbransje har hatt et ønske om innstramming av kabotasjereglene i mange år

dag einar sivertsen– Vi er positive til at det blir fokusert på mer effektiv håndheving av brudd på kabotasjereglene, sier Dag-Einar Sivertsen forbundssekretær i Fellesforbundet.

– Dette har vi hatt oppe i ulike sammenhenger ved flere anledninger der kabotasje har vært tema. Nye tiltak mot ulovlig kabotasjekjøring vil uansett være et skritt i riktig retning, men om dette forslaget sikrer en mer effektiv oppfølging av brudd på kabotasjeregelverket gjenstår å se. Vi skal iallfall lese og behandle forslaget nøye før vi avgir mer konkrete innspill rundt dette temaet, forteller han.

Les hele saken: Kabotasje: Regjeringen vil slå hardere ned på ulovlig transport i Norge. Slik reagerer Fellesforbundet (FriFagbevegelse, 28.05.21)


Relaterte nyheter


 • Hvor vi er

  Besøksadresse: Borggata 2B,
  Grønland, Oslo.
  Kart

  Fafo Østforum

  Prosjektleder og web-redaktør:
  Anne Mette Ødegård

  Prosjektmedarbeidere:
  Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

  Kontakt redaksjonen: Epost

  logo fafo 194x64

  Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
  Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
  Daglig leder: Tone Fløtten

  Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie