VG, 12.06.20

– Ingen endringer i smittesituasjonen etter at det ble åpnet for arbeidsinnvandring fra EØS eller for sesongarbeidere fra tredjeland

–  Ingen endringer i smittesituasjonen etter at det ble åpnet for arbeidsinnvandring fra EØS eller for sesongarbeidere fra tredjeland

Fra 15. juni blir det nye lettelser i innreisereglene. Justisminister Monica Mæland (H) forteller til VG at lettelsene som gjøres nå er en del av den gradvise gjenåpningen. Prioritering for hvem som etter hvert får komme til Norge har vært og vil fortsatt skje i følgende rekkefølge, forklarer hun: De som skal arbeide, familiemedlemmer og til slutt fritidsreisende. 

– FHI har sagt at å åpne for reiser mellom land med lik kontroll på smitten som Norge vil være ganske trygt. Men med disse lettelsene, har man egentlig kontroll på hvem som kommer?

– Ja, vi mener det. Vi blir heller anklaget for å åpne for sakte enn for fort. Vi gjør hele tiden vurderinger og følger situasjonen, sier Mæland. Ministeren viser til at de ikke har sett endringer i smittesituasjonen etter at det ble åpnet for eksempelvis arbeidsinnvandring fra EØS eller for sesongarbeidere fra tredjeland.

– Vi vet det er en stor iver i EU både for å åpne grenser internt og i Schengen. Vi følger med på dette, men holder vår plan, om å én åpne Norden, to åpne EØS og tre åpne for tredjeland. 25. juli skal vi vurdere nærstående europeiske land.

Les hele saken: Åpner for at flere får reise til Norge – se hvem her (VG, 12.06.20)

Relaterte temaer

Relaterte nyheter

Justis- og beredskapsdepartementet, 12.06.20

Forrige/neste